https://mobirise.com/

Leilighet i Kemer/Aslanbucak 52.800 Euro

Nyheter fra Kemer

Sist oppdatert 18.12. 17

Nyheter fra Tyrkia nederst på siden

Tidlig krøkes som god krok skal bli. Ordtaket passer sikkert også når det gjelder trafikkopplæring.

En barnehage i Kuzdere har hatt besøk av trafikkpolitiet,  der barna fikk både opplæring om bla. trafikklys, setebelte, trafikkskilt,  og praktisk trening i hvordan de skal oppføre seg i trafikken.
Som vanlig med slike opplegg, så var selvfølgelig politibilen svært populær.

 

Musa K. (58) som ble meldt savnet lørdag, ble søndag funnet død i et skogsområde ved gravstedet i Aslanbucak.

Han hadde forlatt leiligheten i Aslanbucak  der han  bodde  på lørdag, og ble meldt savnet søndag morgen av slektninger som ikke fikk kontakt med han.

Han ble sener på søndag funnet død, og det viste seg at han hadde valgt å ta sitt eget liv.

En person ble sterkt skadet, da han falt ned fra noen klipper ved Tekirova. Ayhan San var på tur i nærheten av Tekirova da han falt.

De andre i turfølget ringte etter hjelp, og en båt fra kystvakten og medisinsk personell rykket ut for å hjelpe.
Han ble fraktet ned til sjøen, og videre med kystvaktens båt til Kemer.
På grunn av de store skadene han ble påført i fallet, ble han send videre til sykehus Antalya for  videre behandling der.

Vekstsesongen er over for lengst, og de som om sommeren klippet plener og vedlikeholdt blomster og busker i parkene, er nå i gang med å anlegge nye parker.

I Aslanbucak er det kommet en ny park, som har fått navnet Murat-Nail-Sebahat Çelik , og bildet er hentet derfra. De som bor i Viking 11 kan se den nye parken,når de går for å handle, eller velger å gå ned til Kemer.

I Camyuva er det også i ferd med å poppe opp en ny park, og den ligger ved en av skolene der. Denne parken blir på hele 6.000 m2, altså rikelig med plass der.
Begge parkene vil bli fullt utstyrt med arealet for ballspill, benker og trim apparat.

 

I føljetongen om maling av søppel konteinere, er vi kommet til elever i første klasse.

De 2 på bildet går på en av skolene i "gamle Kemer", og de har valgt seg en hval som motiv (tror jeg).
Om du skulle bli grepet av virketrang når du er i Kemer, så kan du ringe 814 11 00, og spørre om det ikke er anledning for besøkende å kunne delta også.

I august i fjor forsvant  Osman Kizmaz  da han gikk til på arbeid på et hotell i nærheten. Siden har ingen sett han. På tross av mye leting og etterforskning av saken, så ble han ikke funnet.

Men 13 mnd. senere så var det en russisk turist som av en eller annen grunn gikk inn i et skogsområde ved Kemer, og der fant han bein fra et menneske.
Politiet ble varslet, og saken tatt opp igjen. Det ble tidlig klart at funnet kunne settes i sammenheng med mannen som forsvant i fjor.

Nå har det ved hjelp av DNA blitt slått fast at det er den savnede Osman Kizmaz som er funnet. Men fortsatt er det ikke kommet frem noe om hva som har skjedd.

Nyheter fra Tyrkia

Recep Tayyip Erdoğan sa 17. desember  at Tyrkia vil åpne en ambassade i Øst-Jerusalem, etter en beslutning fra Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC), om å anerkjenne Øst-Jerusalem som hovedstaden i den palestinske staten.

"Vi har allerede erklært Øst-Jerusalem som hovedstad i den palestinske staten, men vi har ikke vært i stand til å åpne vår ambassade der fordi Jerusalem for tiden er under okkupasjon. Om Gud  vil, vil vi åpne ambassaden  der", sa Erdoğan  på et partimøte i den sentrale anatoliske provinsen Karaman

En islamsk predikant i Tyrkia har fått kraftig motbør etter å ha antydet at barberte menn noen ganger "ikke kan skille seg (ut) fra kvinner", og kan forårsake "uanstendige tanker".

På den private religiøse stasjonen Fatih Medreseleri (Madrasahs) TV  gikk predikant Murat Bayaral den 16. desember ut mot menn uten skjegg, og sa at det ikke er behov for å få tillatelse fra konen for en mann for å barbere skjegget sitt.

"Menn burde la skjegget vokse. En av de to kroppsdelene som skiller menn fra kvinner er skjegget", sa Bayaral.
"Hvis du for eksempel ser en mann med langt hår langt fra deg,  kan du kanskje tro at han er en kvinne hvis han ikke har skjegg. For i dag kler kvinner og menn seg på samme måte. Gud forby! Du kan bli besatt av uanstendig tanker",  han la til.

 

Tyrkia har som mål å fullføre byggingen av en 911 kilometer vegg langs grensen mot Syria innen våren 2018, har Doğan News Agency rapportert.

Ca. 781 kilometer av veggen, som ligger i de sørøstlige provinsene Hatay, Sanliurfa, Kilis, Gaziantep, Mardin og Santrak, er allerede ferdig, noe som gjør den til den tredje lengste veggen i verden etter den Kinesiske mur, og veggen mellom USA og Mexico.

Grenseveggen inneholder fysiske, elektroniske og avanserte teknologikomponenter. De fysiske komponentene inkluderer modulære betongvegger, patruljeruter, bemannede og ubemannede tårn.

Tyrkias første boreskip, Deepsea Metro 2, ventes å ankomme Tyrkia i slutten av desember, i forberedelsene til leteboring i Middelhavet i begynnelsen av neste år.

Skipet som skal brukes av den tyrkiske petroleumskorporasjonen (TPAO), forlot havnen i Høylandsbygda i Norge 18. desember, og forventes å ankomme Tyrkia 31. desember.
Tyrkia har allerede gjennomført olje og gass leting ved bruk av to seismiske skip, men Deepsea Metro 2 vil bli landets første aktive boreskip.

Det sydkoreanske fartøyet ble bygget i 2011, har en lengde på 229 meter, og er i stand til å bore i en maksimal dybde på 40.000 fot.
Tyrkias første seismiske fartøy Barbaros Hayrettin Paşa har gjennomført operasjoner i Middelhavet siden april 2017, og et annet skip, MTA Oruç Reis, er klar til leting.